НОВИНИ

Освен деца на медици, градина в Благоевград приема и деца на полицейски служители

bnt avatar logo
от БНТ
12:24, 15.12.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Слушай новината

Една от детските градини в Благоевград вече приема не само децата на медиците, но и на полицейски служители и работещи в общинската администрация.

Осма детска градина е избрана заради близостта си до двете най-големи болници и сградата на кметството в града. В момента в нея има записани 14 деца, като могат да се приемат и много повече.

За безопасността и здравето на децата и служителите в детското заведение са взети всички необходими мерки.

Вдигнати са всички постелъчни материали, килимите, редуцирани са играчките, оставен е възможно най-големият минимум от играчки, който може да бъде, играчките подлежат на дезинфекция и почистване, обясни директорката Катя Низамова.

От детската градина очакват през следващите дни да се увеличи броят на децата, след като е решено в нея да се приемат и деца на работещи в общинската администрация.

Много хора са в къщи да гледат своите деца, ние не можем да обслужваме гражданите и в този връзка сме взели това решение, обясни Румен Томов, кмет на община Благоевград.

Ако получат разрешение от Министерство на здравеопазването, в Благоевград са готови да разкрият и яслена група за деца на служители от първа линия в борбата с коронавируса.

Репортер: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенци помагат на бездомни котки да оцелеят през зимата
Русенци помагат на бездомни котки да оцелеят през зимата
Язовир "Камчия" увеличава обема си след валежите от последните дни
Язовир "Камчия" увеличава обема си след валежите от последните дни