НОВИНИ

Освободиха срещу подписка жената, изхвърлила детето си от колата

bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 09.08.2023
Чете се за: 04:22 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията задържа 49-годишна жена от Царево заради това, че е упражнила насилие над 8-годишния си син и го изхвърлила от колата си. Срещу нея е повдигнато и обвинение. Районният съд в Царево я остави в ареста, но мярката е обжалвана и днес имаше ново съдебно заседание.

На втора инстанция Окръжният съд в Бургас постанови мярка "подписка" спрямо Ваня Янакиева и я освободи от ареста. Случаят е от края на миналия месец. От полицията съобщиха, че на 1 август жената е задържана, тъй като издърпала и изхвърлила от купето на лек автомобил 8-годишния си син, с което му причинила лека телесна повреда в условията на домашно насилие.

В колата е било и другото дете на обвиняемата. Децата са разпитани в "синя стая" и също потвърдили за случая. Децата са осиновени от жената и нейния бивш съпруг.

Според адвоката на обвиняемата обаче племенник на бащата подава сигнал за случая. А срещу бащата имало висящи производства за насилие и тормоз над жена си и блудство с децата.

"Това, в което съм обвинена, не е истина. Нито една дума не е истина. Аз обичам децата си и винаги съм се старала децата ми да са добре. Никога не съм изхвърлила нито едно от децата си, нито съм ги пребивала, нито някое от децата ми е с рани, с някакви неща, които да докажат, че аз съм направила нещо. Голямото дете изрита в коремчето малкото дете, спряхме колата, изкарах детето отвън, от вътрешната страна откъм банкета, говорих с него и го помолих да се успокои и да се извини. Непрекъснато тормози малкото дете. Това е от един месец и нещо, откакто детето започна да ходи при бащата. Две висящи дела има срещу него за блудство", заяви Ваня Янакиева.

"Децата са при насилника и говорят тези неща, докато са при него. Те се страхуват от този човек. Има висящо дело за домашното насилие, което той осъществява спрямо тези деца. И тъй като ние облажвахме и двете решения, те са висящи в момента пред Окръжния съд, естествено това е много удобен начин да попречи на Ваня да се защити по тези дела", допълни Недялка Арабова, адвокат на Ваня.

"Двете деца са изведени от семейството на майка си. Децата са разпитани от съответните органи със специалисти психолози. На този етап очакваме тяхното становище. Към момента децата са настанени, съгласно привременни мерки с решение на Районен съд-Царево, при своя законен баща, който е изявил желание да се грижи за тях и се наблюдават от отдел "Закрила на детето". Родителите са разведени, като правата върху децата са на майката. При бащата ще останат, докато съдът не вземе своето решение при кого да бъдат настанени за присъждане на родителските права", каза още Златка Вълчева, директор на Дирекция "Социално подпомагане", Царево.

От полицията и прокуратурата отказаха да коментират случая. Опитахме да се свържем и с бащата – Деян Георгиев. Разбрахме, че той работи в Община Царево, оттам ни отговориха, че пред тях заявил, че не желае да коментира случая.

Вижте още в прякото включване на Давид Сукнаров.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Стоичков изненада децата от школата на волейболния Марица Пд по време на летния им лагер
Христо Стоичков изненада децата от школата на волейболния Марица Пд по време на летния им лагер
АЕЦ "Козлодуй" ще може да получи доставки от руски компании за плановия годишен ремонт на 6-и блок
АЕЦ "Козлодуй" ще може да получи доставки от руски компании за плановия годишен ремонт на 6-и блок