От 1. до 4. клас да учат присъствено до края на седмицата, предлага столичният оперативен щаб

от БНТ
14:28, 20.10.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
проект законова поправка забранява политическата партийна дейност училище
Слушай новината

Предложението на софийския оперативен щаб обаче е децата от 1-ви до 4-ти клас в София да продължат присъствено обучение до края на тази седмица. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

За момента детските градини в столицата ще продължат да работят, тъй като заболеваемостта там е по-ниска.

В София ще бъдат разкрити и допълнителни изнесени пунктове за ваксинация.

"Разговарях лично с министъра на образованието проф. Денков и го запознах с нашите аргументи – първо, актуалните данни за карантинираните паралелки показват най-нисък процент в началния етап (4% в начален етап, 7% - в прогимназиален и 8% в гимназиален) и второ, нуждата от време родителите на най-малките деца, които не могат да остават сами, да направят организация.

Регистрираната заболеваемост в София на 14 дневна база е 812 на 100 000 души по данни от Столичната здравна инспекция и съгласно заповедта на министъра на здравеопазването от утре присъствените учебни занятия следва да бъдат преустановени. Надявам се, че министрите на образованието и здравеопазването ще обсъдят предложението ни, което ще даде възможност за по-плавен преход за част от семействата.

Детските градини и яслите в София продължават работа присъствено. Регистрираният процент на карантинирани деца в тях е малко над 3%".

Ето и цялата публикация на Йорданка Фандъкова:

ПИШЕТЕ НИ ТУК, АКО ИМАТЕ ВЪПРОСИ ПО ПОВОД НОВИТЕ МЕРКИ ИЛИ ИСКАТЕ ДА СПОДЕЛИТЕ КАЗУСИ, СВЪРЗАНИ СЪС "ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКТИ"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Лудогорец също отваря пункт преди мача с Брага
Лудогорец също отваря пункт преди мача с Брага
Протестиращи нападнаха просветния министър пред президентството (Снимки)
Протестиращи нападнаха просветния министър пред президентството (Снимки)