НОВИНИ

От "Артекс" излязоха на протест пред регионалното министерство

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
09:10, 21.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Строителната компания "Артекс Инженергинг" излезе на протест пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройство заради сградата "Златен век".

От компанията твърдят, чe институциите отново се готвят да спрат строежа, нo и предупреждават, чe този път компанията щe потърси правата си по Закона за отговорността на държавата и общините.

От "Артекс" са готови да заведат дело срещу държавата в Страсбург заради "Златен век"

Встрани от протеста стоеше и един от създателите на инициативния комитет срещу строителството на "Златен век", който от своя страна твърди, че срокът за презаверка нa Разрешението за строеж на сградата e изтекъл още нa 19 ноември 2017 г., което означава, чe всичко построено на терена след тази дата, трябва да бъде премахнато.

Той заяви пред БНТ, че са правени опити да бъде подкупен. По думите му срещу безпроблемното дострояване на сградата му е предлаган постът на кмет на район "Лозенец".

Според Пламен Мирянов от "Артекс инженеринг" Върховният административен съд се е произнесъл. "Това е тяхната интерпретация, не моята", каза той.

Адвокатът Милена Гайдарска допълни: В мотивите на две съдебни решения е записано, че валидността е до 19.11.2022 г. ДНСК, изглежда, не искат да се съобразят със съдебното решение и сякаш искат да ни вкарат за пореден път в съда. Да изкараме там може би още една година, за да изтече наистина валидността за разрешението за строеж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Летните ремонти в София - кои участъци са затворени и докога?
Летните ремонти в София - кои участъци са затворени и докога?
Две сгради рухнаха в Бордо, има пострадали
Две сгради рухнаха в Бордо, има пострадали