НОВИНИ

От нашите пратеници: Засилен миграционен натиск в района на Одрин

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:12, 04.03.2020
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Засилен остава миграционният натиск и в района на Одрин, където пристигат все повече бежанци. Преди минути турският президент Ердоган призова Гърция и останалите държави от ЕС да действат съобразно международните закони за защита на човешките права. Той допълни и че се надява на скорошно прекратяване на огъня в Идлиб.

Атмосферата в района на Пазаркуле е динамична. Чуха изстрелите на гръцката полиция, както и виковете на мигрантите, блокирани в "ничията земя".

Достъпът зад огражданията, поставени от турската жандармерия, е абсолютно забранен за журналисти. Както се случва зад тях се разбира от свидетелските разкази на бежанците.

Появи се информация, че от турска страна един мигрант е бил ранен при сблъсъци с властите и е бил изнесен на носилка. Той е откаран с линейка за преглед в болница.

В "ничията земя" влязоха няколко военни автомобила и техника на жандармерията. Често минават линейки.

До вчера през пропусквателния пункт можеха да преминават свободно мигранти към гръцката граница. Тази сутрин властите вече не пускат мигранти.

Желаещите да преминат се увеличават. Хората не знаят каква ще бъде съдбата им и дали ще могат да продължат към Западна Европа. Някои от тях са решили вече да търсят заобиколен път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП иска преразглеждане на санкциите за Русия
БСП иска преразглеждане на санкциите за Русия
В десет области има обявена грипна ваканция
В десет области има обявена грипна ваканция