Великденските пости започнаха. Пред БНТ проф. Донка Байкова обясни какво трябва да знаем за здравословното хранене, по време на пост, за да не отслабват защитните сили на организма, особено в период на грипна епидемия и световната заплаха от коронавирус.
От понеделник започна най-продължителният великденски пост. Проф. Байкова обясни, че можем да се вместим в него в зависимост от здравословното си състояние. Всички животински храни, които са изключени от диетата по време на този пост би трябвало да се заместят с алтернативите им. Животинските продукти се заместват с растителни.
Най-добър вариант е да съчетаваме в едно хранене бобова и зърнена храна, пълнозърнеста храна, за да могат аминокиселинните спекти да се оптимизират, да се допълнят и да се доближи състават на тази комбинация до този на животинските храни. Това означава да ядем боб с хляб или да ядем грах с ориз.
Още съвети вижте във видеото!
След случаите на проказа в Хърватия и Румъния: Няма опасност от инфекцията в България
БЛС иска 10% ръст на цените на клиничните пътеки и изписване на лекарства за 6 месеца
"Нова година - нова валута": Опитът на Португалия и Австрия по пътя към еврото
Откриха над 400 кг тютюн за наргиле без бандерол в складове под наем (СНИМКИ)
Българин почина в САЩ: Мъжът е бил в център за задържане на имигранти в Мичиган