НОВИНИ

От щаба на Лудогорец проговориха за Валдас Дамбраускас

Станислав Генчев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:49, 03.10.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци потвърди, че клубът води преговори с Валдас Дамбраускас и неговите представители за разтрогване на договора. Босът на шампионите не пожела да коментира имена и варианти за негови заместници.

Козмин Моци говори пред журналистите след победата с 4:2 над Левски в мач от 10-ия кръг на Първа лига, който се проведе на стадион „Георги Аспарухов“.

„В този момент говорим с Валдас Дамбраускас за разтрогване, но все още не можем да имаме нов треньор. В този момент нямам никаква опция, защото докато не приключим всичко с Дамбраускас няма да може да има нов треньор. Генчев ще е старши треньор засега. Познаваме Станислав от много време, показа, че е добър треньор, всичко може да стане. Има много неща, заради които се стигна до тук“, сподели Козмин Моци.

По-рано през деня стана ясно, че литовецът няма да води повече отбора. Като старши треньор на пейката на „орлите“ застана Станислав Генчев. Именно той води шампионите срещу Левски.

„Мисля, че зрителите са останали най-доволни, видяха шест гола. Не е никак лесно един ден преди мача да разбереш, че ще водиш такъв мач. Но ние с Валдас имахме синхрон и ние просто продължихме това, което беше предприето. Нямаше как да разбера по-рано, след като вчера беше извършена смяната“, сподели Генчев.

„Емоционално реагираха играчите, на никого не е приятно да се извършват смени, но това е част от футбола и трябва да се преодолява подобно нещо“, добави треньорът на Лудогорец.

Очаква се по време на паузата за националните отбори ръководството на „орлите“ да си осигури нов постоянен треньор.

„Разбрахме на другия ден след мача, когато ни събраха и уведомиха, че Валдас Дамбраускас няма да е повече треньор на Лудогорец. Никога не съм имал пререкания с него, за мен той е страхотен човек и страхотен треньор“, каза Кирил Десподов по повод раздялата с наставника.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наполи обърна Фиорентина и остава безгрешен в първенството
Наполи обърна Фиорентина и остава безгрешен в първенството
Досиетата "Пандора": Публикуваха списъка с общественици, укривали данъци
Досиетата "Пандора": Публикуваха списъка с общественици, укривали данъци