НОВИНИ

От УЕФА забраниха на германците да осветят „Алианц Арена“

уефа забраниха германците осветят bdquoалианц аренаldquo
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:42, 22.06.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Спорт
Слушай новината

От УЕФА забраниха на представителите от „Алианц Арена“ да осветят стадиона в цветовете на дъгата преди мача на националния отбор на Германия от Евро 2020 срещу Унгария.

Кметът на Мюнхен Дитер Райтер отправи искането в знак на протест срещу нов закон в Унгария, който забранява споделянето на каквото и да е съдържание, за което се смята, че насърчава хомосексуалността и промяната на пола на лица на възраст под 18 години.

От УЕФА не уважиха желанието на германците да се противопоставят като осветят съоръжението. Европейската централа не одобри молбата, тъй като тя е с „политически контекст“. Вместо това „Алианц Арена“ може да грейне в цветовете на дъгата в алтернативни дни.

В същото време външният министър на Унгария Петер Сиярто одобри решението на УЕФА, заявявайки, че „здравият разум надделява сред лидерите на европейския футбол“.

Отборът на Германия приема „маджарите“ в сряда в Мюнхен от 22.00 часа в ключов мач от Група F на Евро 2020 и за двата тима. Мача ще можете да гледате по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg/sport.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предсрочни избори: Лидерските битки в 4 МИР - Велико Търново
Предсрочни избори: Лидерските битки в 4 МИР - Велико Търново
Премахват ограниченията за български граждани при влизане в Белгия
Премахват ограниченията за български граждани при влизане в Белгия