НОВИНИ

Отбелязваме Деня на безопасността на движението по пътищата

отбелязваме деня безопасността движението пътищата
bnt avatar logo
от БНТ
10:50, 29.06.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

За трета поредна година на 29 юни отбелязваме Деня на безопасността на движението по пътищата. Идеята за този специален ден в календара е да се насочи фокусът на обществото към проблематиката, информират от МВР.

На територията на цялата страна днес са организирани инициативи на държавни и местни органи и на доброволчески организации. Вниманието е насочено към подрастващите и формирането на умения за правилно поведение на пътя.

По покана на директора на Детска градина №186 "Деница" в София живущите в столичния квартал "Младост" в 17.00 ч. може да се присъединят към детски празник, да разгледат новоизградената учебна площадка по безопасност на движението и интерактивния кабинет, в който чрез съвременни технически средства ще се провеждат обучението и възпитанието на децата.

Най-голямата доброволческа организация у нас - Българският Червен кръст, организира на десетки места в страната празници с обучителен и възпитателен характер. Доброволците от Столичната организация организират от 16.30 ч. в Княжевската градина от страната на бул. "Цар Освободител" информационна кампания "Животът е с предимство".

Раздаване на дипляни с полезни съвети, викторина с въпроси, игри за деца на тема безопасност на движението по пътищата са само част от атракциите, подготвени от доброволците, а Младежкият авариен екип ще демонстрира техники по оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортен инцидент със симулация на сблъсък с автомобил.

Пътна полиция е съпричастна към Деня на безопасността на движението по пътищата и пожелава лек път и безопасно движение, като призовава - пазете себе си, пазете и другите - предимството е живот!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът на Испания ще разговаря с лидера на Каталуния
Премиерът на Испания ще разговаря с лидера на Каталуния
Тим Мерлие спечели третия етап от "Тур дьо Франс"
Тим Мерлие спечели третия етап от "Тур дьо Франс"