НОВИНИ

Откриха рафтинг сезона по река Струма край Кресненското дефиле

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 25.03.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

С демонстрационни спускания по река Струма край Кресненското дефиле, днес официално беше открит новият рафтинг сезон. Заради високите температури и меката зима, инструкторите очакват отличен сезон.

Първото спускане за сезона започна малко след 8.00 часа сутринта. То беше предимно с опитни рафтинг инструктори, чиято първа задача е да огледат и обезопасят 12-километровото трасе по коритото на Струма.

"Условията са чудесни, нивото е повече от прекрасно. Взели сме всички мерки относно безопасността, което е задължителна част. Всеки човек получава каска, жилетка, специален костюм неопрен и неопренови боти", обясни Емилия Пенева – рафтинг инструктор.

Още първият ден, ентусиасти от всички краища на страната, чакаха да се спуснат по бързеите на реката. А преди всяко спускане, се провеждаше инструктаж за безопасност плаване.

Ирин Вълков - турист: "Дойдох от Силистра за откриването на сезона. Имам приятел, с който сме учили заедно и ме покани".

Кирил Иванов - турист: "Това е един много достъпен и приятен спорт, който развива човека, отваря нови хоризонти също. Емоцията е много хубава, особено този пролетен сезон, когато водата е приятна и мисля че всеки човек би се справил".

Традиционно и тази година, месеците март, април и май са подходящи за групите търсещи адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и рискова. Условията през юни, юли и август са по-благоприятни за фемили рафтинга и хора от всякакви възрасти.

Вижте прякото включване на Али Мисанков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На Благовещение: Събират средства за довършването на нов храм в столичния квартал "Люлин"
На Благовещение: Събират средства за довършването на нов храм в столичния квартал "Люлин"
Рокерите дадоха началото на Мотосезон 2023
Рокерите дадоха началото на Мотосезон 2023