НОВИНИ

Откриват изнесени пунктове за ваксинация в Столипиново

bnt avatar logo
от БНТ
08:34, 10.06.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Изнесени пунктове за ваксинация се откриват в пловдивския квартал "Столипиново". Два пункта ще започнат работа в събота, като при по-голяма натовареност има готовност да се разкрият и допълнителни. Хората, които решат да се ваксинират в тях, ще могат да изберат коя ваксина да получат.

Пунктът ще бъде разкрит благодарение на съвместната работа на РЗИ и кметството на район "Източен".

"Преди 2 дни във вторник направихме среща с лидерите на квартала в кметството в "Източен" и всички се убедиха в ползата от ваксинацията, дори и аз, който съм прекарал Ковид, съм си поставил вече две дози", казва кметът на района Иван Стоянов.

Някои от жителите на квартала вече са готови да се ваксинират и с това да дадат личен пример на своите близки и познати.

"За да могат да се преодолеят всички тези проблеми, които не са само в нашата страна, а в целия свят, задължително имунизацията трябва да се направи, за да предпазим нас, семействата си и близките си", казва жител на квартала.

Инициативата цели да обхване колкото се може повече от хора от квартала. За лицата, които не могат да пишат, са предвидени здравни медиатори, които ще им помагат да попълват нужните документи.

"Целта е да обхванем колкото се може повече хора. Затова броят на екипите и организацията в случая са много важни", заяви д-р Калинов, директор на дирекция "Здравеопазване" в община Пловдив.

Вижте повече във видеото.

Репортер: Галена Паскова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович спечели срещу Беретини, предстои сблъсък с Надал
Джокович спечели срещу Беретини, предстои сблъсък с Надал
Министър Панайотов: Катапултиране на майор Терзиев не е имало, случило се е нещо внезапно
Министър Панайотов: Катапултиране на майор Терзиев не е имало, случило се е нещо внезапно