НОВИНИ

Минчо Христов: Ще направим всичко възможно ГЕРБ да не се върне на власт

bnt avatar logo
от БНТ
08:02, 10.06.2021
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Задачата на непартийните кандидати, които са част от коалицията "БСП за България" е да търси обединение на опозицията и да не повтори това, което се случи предишния парламент. Това заяви в "Денят започва" Минчо Христов, кандидат-депутат от листата на "БСП за България" в 25-МИР.

На тези избори всички политически формации трябва да направят така, че да има едно нормално работещо правителство, което да гласува бюджета на България, да гласува парите за пенсии, парите за болниците, за здравеопазването, парите за нашата държава, отбеляза Минчо Спасов.

Проф. Христов определи като една от най-важните задачи на тези избори недопускането ГЕРБ да се завърне на власт. Според него миналият парламент е направил една не добра поправка, която е увеличила опасността това да се случи.

"Като дадоха възможност на страни извън ЕС да създават безконтролно секции, решавайки че това ще им донесе повече гласове от Англия, те позволиха и на Турция да отворят колкото секции пожелаят. Това ще докара на ДПС 100-150 хил. гласа от там, като не е изключвам възможността за коалиция между ГЕРБ и ДПС. Както не изключвам и други политически сили, ако влязат в парламента, да подкрепят ГЕРБ. Затова трябва да направим всичко необходимо ГЕРБ да не се върне на власт, защото всички виждаме колко вредна е политиката на тази партия", обясни Минчо Христов.

По неговите думи през последните 4 години БСП е имала последователна позиция като опозиционна сила на ГЕРБ и това, заедно с почти изцяло съвпадащата програма на неговата формация с тази на социалистите, са основните причини да се присъедини към коалицията "БСП за България".

"Не мисля, че е много морално хора, които в миналото са били остриетата на БСП, сега да сочат БСП като партия на статуквото. А вие, като бивши депутати от БСП, прокарващи линията на Станишев, какви сте? Но не е в това въпросът. Аз ще търся мостове, начини на обединение на опозицията, за да не се случи това, което се случи в миналия парламент. Най-важното е да прокарваме закони, които са полезни за хората и които им помагат да живеят нормално", каза още проф. Минчо Христов.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Храм „Св. Александър Невски“: Магичният глас на камбаните (Снимки)
Храм „Св. Александър Невски“: Магичният глас на камбаните (Снимки)
Даниел Митов: Убеден съм, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила
Даниел Митов: Убеден съм, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила