НОВИНИ

Отлага се протестът на синдикатите във ВМЗ-Сопот

bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 06.06.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Отлага се протестът на синдикатите във ВМЗ-Сопот, но под условие. След 3-часово заседание представители на двете синдикални организации в завода - КНСБ и "Подкрепа", решиха да изпратят писмо до министъра на икономиката - Корнелия Нинова, в което я канят до края на утрешния ден да дойде на място във ВМЗ и да разговаря с работниците, за да обясни какви са причините за изненадващата смяна на борда на директорите в петък.

Ако това не се случи, ще се премине към реални протестни действия. Недоволството на служителите беше породено заради смяната на борда на директорите на завода.

Сменят ръководството на ВМЗ-Сопот заради лошо управление

Според профсъюзите новите ръководители не са запознати добре с вътрешната дейност на ВМЗ и това ще се отрази негативно на дейността.

Кметът на Сопот днес даде извънреден брифинг. Обяви, че ще изпрати писмо до премиера Кирил Петков с искане решението за кадровите промени в борда на директорите на ВМЗ-Сопот да бъде преосмислено. Според Деян Дойнов един от новите членове на борда - Камен Шаралиев, е разследван за злоупотреби с евросредства.

Ръководството на ВМЗ излезе със своя позиция до медиите. В нея се казва, че изнесените информации за загуба за първото тримесечие на тази година не отговарят на истината. Само за първите 5 месеца за 2022 година по сметките на завода са постъпили рекордните над 150 милиона лева приходи, а подписаните договори надхвърлят половин милиард лева, съобщават от ВМЗ.

Кметът на Сопот критикува смяната на ръководството на ВМЗ

Вижте още в прякото включване на Мариела Хубинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на туризма: Резервациите за сезона по Черноморието вървят добре
Министърът на туризма: Резервациите за сезона по Черноморието вървят добре
ЦСКА започна подготовка за новия сезон
ЦСКА започна подготовка за новия сезон