НОВИНИ

Сменят ръководството на ВМЗ-Сопот заради лошо управление

Вера Стоянова
от Вера Стоянова
13:30, 03.06.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова обяви, че борда на директорите на Държавната консолидационна компания е взело решение да смени ръководството на ВМЗ-Сопот.

Причина за това е фактът, че за миналата година ВМЗ-Сопот е бил на печалба от 3,1 млн. лева, а само за първите три месеца на годината заводът е на загуба от 1,4 млн. лева. Освен това досегашното ръководство на ВМЗ-Сопот е отказало да преведе дивидента от печалбата на дружеството за миналата година.

И още - от Министерство на икономиката и индустрията научили случайно, че ръководството на ВМЗ-Сопот е обявило за продажба почивна база в Старосел, хотел в Сопот, сгради в Калояново, въпреки изрична заповед към държавните дружества да не се разпродава недвижимо имущество.

В новото ръководство на ВМЗ-Сопот влиза бившият областен управител на София-област Иван Иванов, Мариян Йовчев, дългогодишен директор на "Терем", както и Камен Шаралиев, който и към момента работи във ВМЗ-Сопот.

"Ще положим всички усилия държавните предприятия да се управляват професионално и прозрачно, да не се източват, да се грижат за работниците си и да докажем, че държавните предприятия могат да се конкурират и с частните предприятия. И тези, които не издържат на тези изисквания, ще се разделяме с тях", каза Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море започва лятната си подготовка в неделя
Черно море започва лятната си подготовка в неделя
200 души, сред които 50 деца, бяха евакуирани от педиатрична болница в Румъния
200 души, сред които 50 деца, бяха евакуирани от педиатрична болница в Румъния