НОВИНИ

Метален баскетболен кош падна върху 16-годишно момче във Враца

bnt avatar logo
от БНТ
11:58, 03.06.2022 (обновена)
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Баскетболен кош падна върху главата на 16-годишно момче и го рани тежко по време на игра. Инцидентът стана в училищен двор във Враца. Момчето веднага е откарано в спешното отделение на Врачанската болница, но заради тежкото му състояние е преместено в "Пирогов". То е с черепно-мозъчна травма и седем фрактури. В "Пирогов" се борят за живота му.

Група от 20 деца прескачат оградата на СУ "Козма Тричков", за да играят в двора на училището. Едно от момчетата скача високо, за да забие топката в коша и се хваща за металния ринг. В този момент целият кош пада върху детето.

Спешна помощ пристига на мястото на инцидента за 3 минути. Пострадалото дете е прието във Врачанската болница в тежко състояние.

Тежка черепно-мозъчна травма и контузия на гръден кош, дясна белодробна половина с контузионни огнища. Това е от първият скенер който ние сме направили при нас и поради тежкото състояние се наложи да бъде интубирано детето и поставена на изкуствена белодробна вентилация, каза Ростислав Стефанов - началник на отделение по реанимация в МБАЛ.

Около два часа по-късно детето е транспортирано в детска хирургия на болница "Пирогов". Състоянието му остава критично.

Вчерашният ден е бил неучебен за Община Враца и училището е било заключено. След инцидента незабавно бил уведомен и директорът на учебното заведение. Оказва се, че баскетболният кош е ограден с лента от ръководството на училището, защото е бил в лошо състояние.

Ние сме го изолирали доколкото е в нашите възможности, с обезопасителна лента, с предупредителна бележка, че кошът не се изпозлва. Изказвам огромното си съжаление на семейството на пострадалото дете. Бих искала да подчертая обстоятелството, че младежите, които са играли в двора на училището, са прескочили оградата и портата, които са били заключени, обясни Нели Борчева - дир. на СУ "Козма Тричков".

В учебно време децата използват спортната площадка под наблюдението на учителите, допълни още директорът. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда.

Репортер: Мирослава Георгиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Областният управител на София забрани заснемането на местата за настаняване на бежанци
Областният управител на София забрани заснемането на местата за настаняване на бежанци
Какъв е отзвукът в САЩ след победата на Джони Деп срещу Амбър Хърд
Какъв е отзвукът в САЩ след победата на Джони Деп срещу Амбър Хърд