НОВИНИ

Максимални температури между 29° и 34° днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 03.06.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево ще бъде времето днес, с временни увеличения на облачността, на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 29 и 34 градуса, в София около 29°.

И утре денят ще бъде слънчев. След обяд ще се развива купеста облачност главно над планинските райони в западната половина от страната и в отделни райони ще превали краткотраен дъжд. В източните райони ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Ще бъде по-топло, в сравнение с днес, с максимални температури между 30 и 35 градуса, в София - около 30°.

Слънчево време ще преобладава и на морския бряг, в комбинация с до умерен североизточен вятър. Максималните температури там ще са от 25° до 28°. Температурата на морската вода е между 22 и 24 градуса, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево ще бъде през първата половина на деня и в планините. След обяд в масивите от западната половина от страната ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. По билата ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите още малко ще се повишат и максималните в курортите ще бъдат между 16 и 25 градуса.

И в по-голямата част от Европа, включително и на Балканите, утре също ще преобладава слънчево време, а на Апенинския полуостров и Централното Средиземноморие температурите ще са необичайно високи за началото на юни - максималната в Рим се очаква да е 37°.

У нас в неделя денят ще започне със слънце, но след обяд на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В началото на новата седмица температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 25 и 30 градуса. Ще бъде слънчево, но с по-голяма вероятност за следобедни валежи и гръмотевици, в отделни райони и интензивни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще опита да прекъсне негативна серия срещу Грузия
България ще опита да прекъсне негативна серия срещу Грузия
Бъкингамският дворец посочи защо кралицата няма да присъства на църковната служба
Бъкингамският дворец посочи защо кралицата няма да присъства на църковната служба