НОВИНИ

Отново горещо време, температурите ще са между 30° и 35°

слънчево горещо код жълто валежи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 28.08.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Времето
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Вятърът ще се ориентира от юг, но ще е слаб. Температурите още малко ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 30° и 35°, в София около 30°.

И по Черноморието ще е предимно слънчево със слаб южен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините също ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, по-значителни над масивите в югозападната част от страната, но само на изолирани места там ще превали краткотрайно. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра - около 16°.

През първата половина от следващата седмица отново ще има условия за следобедни слаби валежи и гръмотевици, на места главно в западната половина от страната. Повишава се и вероятността за локални по-интензивни явления на места в планинските райони там. В сряда обаче вероятността за краткотрайни превалявания в Източна България се повишава.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германското правителство подготвя национализация на "Газпром Германия"
Германското правителство подготвя национализация на "Газпром Германия"
В Китай предизвикват дъжд с ракети
В Китай предизвикват дъжд с ракети