НОВИНИ

"Отровното трио": Протестите ще ескалират всеки ден

Александър Марков
от Александър Марков
18:41, 03.08.2020
Чете се за: 01:09 мин.
Общество
Снимка: БГНЕС

Т.нар. "Отровно трио" - адвокат Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян дадоха извънреден брифинг, на който зададоха няколко въпроса към правителството и президента.

Поискаха Румен Радев да се възползва от правото си по Чл. 78 от Конституцията и да свика извънредна сесия на НС, на която да бъде обсъдена сделката преди няколко дни за "Виваком". Попитаха дали президентът и правителството са наясно, че страната ни е загубила 350 млн. лева от тази сделка.

Попитаха главния прокурор Иван Гешев дали ще образува производство срещу прокурорите, които филм, наречен "Осемте джуджета", посочва като участници в рекети и присвоявания.

Заявиха, че по тяхна информация те са следени и подслушвани и че хората, с които разговарят, са били сплашвани с уволнение и с друг тип репресии, само и само да не участват на протестите.

Поискаха също така прокуратурата да отговори на въпроса дали те са разследвани за рушене устоите на държавата и дори обвинения в терористични действия.

"Отровното трио" даде заявка, че в следващите няколко дни, това, което трябваше да бъде постигнато с обявяването на гражданското неподчинение, а именно да бъде блокирана държавата, ще бъде постигнато.

Ескалацията на протеста ще продължи, казаха те.

Днес се очаква да бъде блокиран площадът пред Община Варна. Постепенни блокади ще има и в следващите дни на други места в страната.

Арман Бабикян: До този момент българските народни представители показват, че плажната хавлия за тях е по-важна, отколкото 350 милиона за българския народ. И президентът би могъл да свика или да се обърне към Народното събрание, за да се свика извънредна сесия.

Велислав Минеков: Имаме сведения, че сме проследявани и подслушвани. Доколкото разбирам към нас са предявени обвинения, службите работят в обвинение, че ние работим срещу устоите на държавата, има съмнение, че ние подготвяме терористични акции, което е наистина смешно.

Николай Хаджигенов: Протестите ще ескалират всеки ден, ще затворим площада и булеварда във Варна с палатки. Това ще стане в цялата страна, докато постигнем това, което не можахме да постигнем миналата седмица - да блокираме страната. Сега ще го постигнем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Директорът на парк "Рила": Не е полаган асфалт на пътеките край Седемте рилски езера
Директорът на парк "Рила": Не е полаган асфалт на пътеките край Седемте рилски езера
Кметът на Стара Загора се срещна с протестиращите в района на града (ОБЗОР)
Кметът на Стара Загора се срещна с протестиращите в района на града (ОБЗОР)