НОВИНИ

Отвориха Морската градина и плажовете във Варна и Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
18:07, 27.04.2020 (обновена)
Чете се за: 01:08 мин.
Регионални

Падна забраната за разходки и спорт и в Морските градини, крайбрежните алеи и плажовете във Варна и Бургас. Малките паркове по кварталите, както и детските площадки остават затворени.

В Морската градина във Варна всичко е спокойно. Към този час все още има хора, които се разхождат или спортуват. По обяд общинският кризисен щаб взе решение да отвори и плажа в "Аспарухово", както и още четири големи парка - в кварталите "Аспарухово", "Младост", Възраждане" и "Владиславово". За контрол върху организацията ще бъдат ангажирани не само полицаи, но и около 100 служители от общинските предприятия. А в Бургас полицейски служители дават указания за правилната посока на движение в парка.

Със стрелки са обозначени от тази сутрин посоките, по които ще се влиза и излиза от Морската градина в Бургас.

На широките алеи, които позволяват хората да се разминават при дистанция от над 2 метра, движението ще е двупосочно. На местата, където разстоянието не е достатъчно за безконтактно разминаване, една алея ще бъде ползвана за вход, а друга - за изход. Достъпът до плажа в Бургас също е свободен.

Комисар Неделчо Рачев - началник отдел "Охранителна полиция и КАТ" при ОД на МВР-Бургас: Последното, което се реши на щаба - няма забрана да се посещават плажовете в съответствие със заповедта на министъра. Контролът ще се осъществява съвместно с община Бургас, при спазване изискванията на заповедта.

Морската градина във Варна през целия ден беше пълна с деца и техните родители.

При установяване на голямо струпване на хора, което създава и най-малка опасност за здравето на варненци, забраната за посещения в парковете ще бъде отново въведена, категоричен е кметът на Варна.

Иван Портних - кмет на Община Варна: Нека тази мярка да не бъде възприемана, като че е преминала заплахата и да не стане така, че усилията на всички нас до този момент, с трудностите, с лишенията, да се окажат напразни.

Посещение в парковете е разрешено само за деца до 12 години с придружители, за хора, които практикуват индивидуален спорт и за тези, които разхождат кучета.

Автор: Силвия Русинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва отпускането за безлихвени кредити по програмата на ББР
Започва отпускането за безлихвени кредити по програмата на ББР
Шофьорът, причинил смъртта на Милен Цветков, няма да обжалва постоянния си арест
Шофьорът, причинил смъртта на Милен Цветков, няма да обжалва постоянния си арест