НОВИНИ

Падат мерките заради пожара в сметището край Цалапица

Пожарът е погасен на 95% и се очаква до края на деня да бъде окончателно потушен

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Николай Райшинов
14:42, 03.08.2024
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Въздухът е чист, падат мерките заради пожара в депото край Цалапица. Това съобщи областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева. По думите й на база данните от РИОСВ-Пловдив от последните 24 часа, съгласувано с РЗИ-Пловдив, се отменят препоръките към жителите на областта за носене на маски и ограничаване на дейностите на открито за хронично-болните, децата и бременните.

Мерките бяха предприети по решение на Областния кризисен щаб заради възникналия в четвъртък пожар на депото в Цалапица, който предизвика задимяване на част от териториите на общините Пловдив, Родопи и Стамболийски.

Актуалните данни за замърсяването на въздуха към 13.00 часа сочат, че показателите за „фини прахови частици“, които временно и за кратко бяха повишени, вече са в норма цяло денонощие. Последните измервания на двете
станции – „Каменица“ и „Тракия“, съответно са 18 µg/m3 и 19 µg/m3 при норма 50. Не се отчитат превишения и на средноденонощните норми по показател ФПЧ.

Пожарът е погасен на близо 95 на сто от засегнатата територия и се очаква до края на деня да бъде окончателно потушен, заяви главен инспектор Димитър Бришимов, началник сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност" в РДПБЗН-Пловдив.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антъни Генов загуби на финала на двойки на турнир по тенис в Тунис
Антъни Генов загуби на финала на двойки на турнир по тенис в Тунис
Гореща събота с температури между 33° и 38°
Гореща събота с температури между 33° и 38°