НОВИНИ

Палеж по непредпазливост е основната версия за пожара в зеленчуковата борса в Кърналово

bnt avatar logo
от БНТ
20:09, 30.05.2020
Чете се за: 01:17 мин.
У нас

Огромен пожар на зеленчуковата борса при петричкото село Кърналово! Изгоряха 13 склада, стотици килограми продукция и хладилен камион. Щетите са за стотици хиляди.

Пожарът на една от най-големите борси в страната, при село Кърналово, избухна снощи около 22.00 часа. Огромните пламъци се виждаха от Петрич и всички околни села. При гасенето двама души са леко обгазени, съобщи кметът на Петрич, те за щастие не са пострадали сериозно и общото им състояние е добро.

Щетите тук са огромни. А от къде точно е тръгнал пожарът все още не е ясно. Образувано е досъдебно производство, разпитани днес бяха всички наематели на складовете, както и свидетели. Изключва се на този етап версията за умишлен палеж. Палеж по непредпазливост е основната версия, която разследват полицаите. Имаше слухове и за задържани, които работили с електрожен снощи в района на борсата, но тази информация не беше потвърдена от полицията. От Районната прокуратура в Петрич казаха за "По света и у нас", че засега няма повдигнати обвинения срещу конкретен извършител, предизвикал пожара.

Пожарът избухва минути преди десет часа снощи, бързо се разраства и обхваща няколко склада. Пламва и паркираният отпред хладилен камион, чуват се гърмежи. Благодарение на бързата намеса на огнеборците от Петрич и Сандански, както и на местни жители, помогнали при гасенето, за малко повече от час огънят е овладян. Наемателите на складовете останаха в шок от видяното.

Хладилен камион и 13 склада са напълно унищожени, заедно с цялата зеленчукова продукция в тях.

Николай Златков - кмет на село Кърналово: много голям пожар, много хора имаше, някои вадеха стока вътре от складовете, просто беше ужас.

Тази сутрин наемателите отново бяха тук, за да опитат да спасят каквото могат от обгорялата стока и да пресмятат щетите. Григор Илиев е най-засегнат от пожара.

Григор Илиев: 1,00 изгоряха ми хладилни композиции, които са виждате ги там на тотална щета, изгоряха ми и стоки за около 130 - 140 хил.

Разследващите проверяват всички версии за възникването на пожара.

Григор Илиев: Поради некакви хора, които нямат понятие от такива работи може би, аз така мисля, започват да си прават хладилна камера вътре в клетката и от там изглежда тръгва.

Изгорялата стока на борсата не е била застрахована.

Автор: Антония Сукалинска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГДБОП предупреждава: Все повече нарастват опитите за киберпрестъпления
ГДБОП предупреждава: Все повече нарастват опитите за киберпрестъпления
Списък с имена и крупни суми открит в дома на Атанас Бобошев (Обобщение)
Списък с имена и крупни суми открит в дома на Атанас Бобошев (Обобщение)