НОВИНИ

Парагвай се справи с Чили на Копа Америка

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:31, 25.06.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
парагвай справи чили копа америка
Слушай новината

Отборът на Парагвай спечели с 2:0 срещу Чили в мач от Група "А" на Копа Америка и по този начин си гарантира мястото на 1/4 финалите на надпреварата.

За "гуараните" това беше трети последователен успех срещу този съперник, а освен това трите точки ги изкачиха на 2-то място във временното подреждане с 6 точки. Чилийците пък са 3-ти с пункт по-малко.

Парагвайците стартираха по-активно и първи отправиха опасен удар в 15-та минута чрез Матиас Виясанти, но Клаудио Браво спаси.

Все пак добрата игра на момчетата на Едуардо Берисо бе възнаградена в 33-та минута, когато те поведоха благодарение на Браян Самудио, който засече с глава центриране от ъглов удар на Мигел Алмирон.

В началото на втората част Артуро Видал имаше възможност да възстанови равенството, но пропусна да отбележи с глава отблизо.

В 56-та минута "гуараните" получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Гари Медел срещу Карлос Гонсалес. С отговорността се нагърби Алмирон и играчът на Нюкасъл не сбърка от бялата точка за крайното 2:0.

Малко по-късно чилийците на свой ред поискаха да бъде отсъден наказателен удар в тяхна полза, но след преглед със системата ВАР арбитърът Вилмар Ролдан реши, че няма основания да покаже бялата точка.

Така "Ла Роха" приключи груповата фаза със загуба и в последния кръг ще очаква да разбере на кое място ще завърши в тази Група "А". Парагвай пък ще играе срещу Уругвай в опит да остане на 2-то място в подреждането.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова акция на "Пътна полиция" заради засиления летен трафик
Нова акция на "Пътна полиция" заради засиления летен трафик
Чешките власти потвърдиха, че няма данни за пострадали българи след торнадото
Чешките власти потвърдиха, че няма данни за пострадали българи след торнадото