САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Парите от "Фалкон"-а отиват за стадиони и училищни салони

Николай Минков
от Николай Минков
19:25, 27.02.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Държавата няма на купува нов правителствен самолет "Фалкон", реши правителството на днешното си заседание. Спестените 55 млн. лв средства от "Фалкон"-а ще бъдат пренасочени за изграждане на стадиони и училищни спортни зали.

Премиерът обясни, че заради различни негативни коментари правителството се отказва да закупува нов "Фалкон", който трябваше да замени силно амортизирания сегашен самолет.

Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Чух всякакви идиоти да се изказват, че едва ли не той бил много готин, пък ние искаме да си купим по-хубав. Не. Няма да си купуваме, който иска, после да купи.

По предложение на финансовия министър част от спетените от самолета средства бяха пренасочени за спортна инфраструктура на Пловдив.

Владислав Горанов, министър на финансите: Предлагам да се одобрят допълнителни трансфери за бюджета на Община Пловдив в размер на 37 млн. лв., които са свързани с изграждането на две спортни съоръжения. Едното, което се ползва от ФК "Ботев" - Пловдив, другото съоръжение, което се използва от "Локомотив" -Пловдив.

Други 3 млн. отиват за стадиона в Шумен. Става въпрос за съоръжения, с размер на игралното поле от 500 до 700 кв. метра, с две до четири съблекални.

Красен Кралев- министър на спорта: Прогнозната цена на всяко едно съоръжение е максимум 1 млн., с включено пълно оборудване и климатизация. Надяваме се максимум 12 месеца първата вълна физкултурни салони да бъде открита.

Спортният министър обясни, че ще бъде обявена обществена поръчка за готов проект, съгласуван с общините. Целта е избраните изпълнители веднага да започнат строителството, вместо да губят време за проектиране.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
На ГКПП "Калотина" има стая за изолация заради коронавируса
На ГКПП "Калотина" има стая за изолация заради коронавируса
Българите, блокирани в хотела в Тенерифе, са получили разрешение да си тръгнат
Българите, блокирани в хотела в Тенерифе, са получили разрешение да си тръгнат