НОВИНИ

Партиите с остра размяна на реплики и декларации в Народното събрание

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:42, 04.05.2022
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Размяна на остри реплики в политически декларации след Великденската ваканция между управляващата коалиция и опозицията.

ПП и ГЕРБ-СДС размениха остри реплики. ПП поискаха от коалиционните партньори да спрат да чертаят червени линии, обвиниха опозицията, че не е градивна.

За взаимните нападки кой какво е свършил през годините - Десислава Маркова обобщава.

"Уважаеми коалиционни партньори, време е да намалим червените линии и извиването на ръце и да продължим промяната. Нека не забравяме за какво ни пратиха хората тук. Да не забравяме, че ние сме един отбор. Уважаеми колеги от ГЕРБ и ДПС, досега не бяхте градивна опозиция", заяви Андрей Гюров - председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната".

"Вие, уважаеми дами и господа, управляващо мнозинство, се провалихте. Вие не можете и го доказахте. Вие нямата право вече да се упражнявате върху българския народ, докато вашите представители в изпълнителната власт крадат като за последно. Дори президентът Радев ви нарече шарлатани!", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

"Задкулисието завладя властта. Това правителство и този кабинет към днешна дата могат да получат следната оценка - най-слабият кабинет от края на комунизма", заяви Мустафа Карадайъ - председател на ПГ на ДПС.

"Защо в България така настървено дали да доставяме оръжие или не, вместо да търсим друга роля - имаме и авторитета, и потенциала, да сме част от един друг, по-висок разговор за търсене на мостове и пътища за излизане от конфликта", заяви Драгомир Стойнев - заместник-председател на групата на "БСП за България".

Днес следобед на извънредното заседание на парламента се очаква да бъде изслушан премиерът Кирил Петков, както и всички лица, които се очаква да дадат достатъчно информация на депутатите за това как се е стигнало до спирането на газа от Русия и каква е ситуацията в момента.

Дебатите в пленарната зала може да проследите тук

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благоевград отбеляза 119 години от смъртта на Гоце Делчев (СНИМКИ)
Благоевград отбеляза 119 години от смъртта на Гоце Делчев (СНИМКИ)
Ботев Пловдив привлече нигерийски нападател
Ботев Пловдив привлече нигерийски нападател