НОВИНИ

Първи случай на COVID-19 регистриран в Олимпийското село

bnt avatar logo
от Димитър Русев
13:41, 17.07.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
първи случай covid регистриран олимпийското село
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Официално обявен е първият жител на селото на спортистите на Олимпийските игри в Токио, който даде положителен резултат от теста за COVID-19, потвърдиха организаторите на Игрите в събота.

Засегнатото лице от чужбина е дал отрицателен резултат при пристигането си в Япония, но впоследствие допълнително направен тест е бил положителен.

Това лице е идентифицирано като "персонал, свързан с Игрите" и е поставено под 14-дневна карантина.

Тази новина ще бъде голямо предизвикателство за организаторите, които по-рано заявиха, че Олимпийското село ще бъде "най-безопасното място" в Токио.

Олимпийските игри в Токио през 2020 г., отложени за една година поради глобалната пандемия, се провеждат предимно без зрители, при строги правила и под карантина от 23 юли до 8 август.

Организаторите също така потвърдиха, че броят на положителните случаи сред тези, свързани с Игрите, се е увеличил до 44. Сред този брой има най-малко пет спортисти.

Столичното правителство в Токио съобщи за 1410 нови случая на COVID-19 в събота - най-високият еднодневен скок за почти шест месеца и надхвърли 1000 за четвърти пореден ден.

Повече от 15 000 акредитирани за Олимпиадата хора, включително спортисти, официални лица и медии, пристигнаха в Япония от чужбина между 1 и 16 юли, като 15 теста дадоха положителен резултат при пристигането им.

Дванадесет от тези положителни случая са докладвани от 13 юли.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: Партиите да покажат, че могат да предложат алтернатива
Радев: Партиите да покажат, че могат да предложат алтернатива
Авария на главен водопровод остави без вода Велинград
Авария на главен водопровод остави без вода Велинград