Първокласници са под карантина в Пазарджик заради заразена учителка

от БНТ
11:45, 27.09.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Здраве
първокласници карантина пазарджик заради заразена учителка

РЗИ-Пазарджик информира за двадесет и две потвърдени положителни проби за COVID-19. Пробите са на лица от градове Пазарджик, Пещера, Велинград, Брацигово и села Радилово, Капитан Димитриево и Козарско.

От град Пазарджик са жена и мъж, семейство на 54 години, поставени на домашна изолация. Жената е учителка в първи клас в ОУ "Христо Ботев“ Пазарджик. Класът ще бъде поставен под карантина.

От град Велинград са мъж на 52 години, хоспитализиран в МБАЛ-Велинград и жена на 80 години, поставена на домашна изолация.

18 положителни резултата са констатирани при изследвани лица от две фирми от град Пещера. Всички положителни са поставени на домашна изолация.

В едната фирма са установени три жени на 38, 40 и 50 години и двама мъже, на 32 и 55 години.
Във втората има тринадесет положителни проби: пет жени на възраст от 46 до 64 години, от град Пещера, град Брацигово и село Козарско; осем мъже на възраст от 24 до 57 години от град Пещера и села Радилово и Капитан Димитриево.

На двете фирми са издадени заповеди за поставяне под 48 часова карантина и провеждане на щателна дезинфекция, както и предприемане на всички противоепидемични мерки.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Кои влизат в новия Национален съвет на БСП?
Кои влизат в новия Национален съвет на БСП?
Спомен за Владимир Димитров - Майстора: (Не)разказани истории
Спомен за Владимир Димитров - Майстора: (Не)разказани истории