НОВИНИ

"Пътна полиция" с акция за облекчаване на трафика, АПИ спира временно ремонтите

bnt avatar logo
от БНТ
14:02, 17.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

От днес е в ход нова полицейска акция, която ще продължи до 24 септември. Операцията на "Пътна полиция" е във връзка с очаквания завишен трафик през почивните дни и около Деня на независимостта - 22 септември.

Очаква се много хора да напуснат столицата в почивните дни. Предприети са мерки за ограничаване на трафика. Всички екипи на "Пътна полиция" ще бъдат разпределени по основните изходи на столицата. Създадена е организация да се регулира трафика, да се подпомага движението, както от Столична община, така и от "Пътна полиция", съобщи инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".

На територията на страната Агенция "Пътна инфраструктура" е взела всички мерки да се преустановят краткотрайните ремонти, които не са наложителни. "Прекратени са ремонти като изкърпване на платното, поставяне на маркировки, подмяна на мантинели, косене на тревни площи, които не са наложителни. Те са спрени към момента, за да не възпрепятстват движението по пътищата", поясни инспектор Близнаков.

Околовръстното шосе на София между кварталите "Младост" и "Горубляне" е пуснато за движение, но от полицията не препоръчват да се минава оттам, тъй като при временното регулиране на движението в района в момента се използва само една пътна лента и се образуват сериозни задръствания. При възможност водачите да използват алтернативни маршрути.

С началото на учебната година веднага беше отчетено и сериозно засилване на трафика, акцентираха още от "Пътна полиция". Апелът към шофьорите е да са с повишено внимание, когато минават в районите на училища и детски градини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина президентът на "Главболгарстрой" инж. Симеон Пешов
Почина президентът на "Главболгарстрой" инж. Симеон Пешов
"Българска армия" готов за битката с БАТЕ Борисов
"Българска армия" готов за битката с БАТЕ Борисов