НОВИНИ

Павел Шулц: Очаква ни труден съперник

Халфът на Виктория Пилзен очаква подкрепата на феновете да им донесе втори добър резултат от Лига Европа срещу Лудогорец.

Павел Шулц
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:28, 02.10.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Все още няколко стотин билета са на разположение и в продажба, ако фенове на чешкия Виктория Пилзен са останали без пропуск за "Доосан Арена", където утре гостува Лудогорец във втория кръг на турнира на УЕФА Лига Европа.

Двата отбора са в различно настроение. "Орлите" паднаха с 0:2 на свой терен от друг чешки отбор - Славия Прага, а "Викторка" измъкна впечатляващо 3:3 при гостуването си на Айнтрахт Франкфурт пред две хиляди свои фенове, настанили се на "Комерцбанк Арена".

"Това беше може би най-добрата атмосфера, в която съм играл. Голямо уважение към феновете на Пилзен. Доста от тях дойдоха и сe чуваха здpаво“, похвали ги халфът на тима и чешки национал Павел Шулц.

Сега той и съотборниците му вярват, че ще имат още повече подкрепа у дома.

"Pавенството във Франкфурт беше страхотно, но дойде време да надградим на свой терен. Очаква ни труден съперник, но искаме да успеем с подкрепата на феновете“, каза още футболистът на Виктория Пилзен, който се радва на страхотен старт на сезона.

Виктория Пилзен имаше период с шест шампионски титли в периода от 2011-а до 2022-а година. През миналия сезон те завършиха 3-и, но имат сериозен опит в битки с европейски грандове като Спортинг Лисабон, Атлетико Мадрид и Наполи.

Пакетите с билети и за четирите домакински срещи в тазгодишното издание на Лига Европа обаче бяха бързо разпродадени. Разбира се, интересът към домакинствата на синьо-червените се подсилва най-вече от домакинството срещу знаменития Манчестър Юнайтед, който ще се играе в Пилзен на 12 декември.

"Радвам се, че още един от футболните гиганти идва в нашия град“, доволен е спортният директор на клуба Даниел Коларж, коментирайки пред "Deník Ze západu".

Феновете също са развълнувани, но някои от тях не харесват тринадесеткратния шампион на България. Собствениците на пакетите предлагат най-много билети за този мач в социалните мрежи. Някои привърженици казват, че ще жертват мача с "орлите", тъй като доста живеят далече и са се прежалили да платят един билет повече, но да са на стадиона за Манчестър Юнайтед.

Лудогорец вече пристигна в Пилзен, днес тимът ще направи официална тренировка на "Доосан Арена", а преди това старши треньорът Иван Йовичевич ще даде пресконференция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС бе домакин на международна партньорска среща по „Еразъм +”
БФС бе домакин на международна партньорска среща по „Еразъм +”
Осъдиха прокурорския син на година и осем месеца условно, пуснаха го от ареста
Осъдиха прокурорския син на година и осем месеца условно, пуснаха го от ареста