НОВИНИ

Педиатърът д-р Миленова "хвана" кръста в Александровска болница

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:28, 06.01.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Богоявленската традиция за спасяване на кръста бе отбелязана в Александровска болница.

Епископ Тихон, който е викарий на българския патриарх Неофит, отслужи Света литургия и по-късно празничен водосвет пред храма "Свети Георги", който е в центъра на болницата.

Бяха поканени всички служители - сестри, лекари, санитари, пациенти, които можеха да слязат. Беше спазена и традицията да бъде хвърлен кръст във водоем. В случая водоемът беше шадраванът, който се намира пред параклиса.

Епископ Тихон използва интересен трик, който каза, че е научил в Германия. Върза кръста за червени конци, а краищата даде на участниците.

При определен знак всички започнаха да дърпат конците. Най-бърза и силна беше доктор Венета Миленова, която спечели кръста. Тя е педиатър и имунолог в Александровска болница.

На въпрос дали е очаквала точно тя да извади кръста в конкуренцията с мъжете, ето какво каза:

"В интерес на истината, да. Имам нужда от него. Всички имаме нужда от надежда, от здраве, и от едни много по-добри времена, през които преминахме. Надявам се този кръст да бъде символ и на нашата клиника и на цялата болница. Моите пожелания са всички да са здрави, да са умерени, да са спокойни. И да имаме една по-добра година".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА продава Бусато до края на седмичата
ЦСКА продава Бусато до края на седмичата
Павел Колев напусна Левски и заяви: Изпълних моралния си дълг
Павел Колев напусна Левски и заяви: Изпълних моралния си дълг