НОВИНИ

Перишич пропуска мача с Испания заради COVID-19

Иван Перишич
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:04, 27.06.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Хърватският нападател Иван Перишич е тествал положително за коронавирус преди сблъсъка от осминафиналите на Евро 2020 с Испания в понеделник.

Футболистът на Интер, който вкара два гола за „шахматистите“ в груповата фаза на турнира, няма да бъде на разположение за срещата в Копенхаген, тъй като трябва да се самоизолира за десет дни. Хърватската футболна асоциация заяви, че няма други заразени с вируса в щаба на световния вицешампион от 2018.

„По време на вечерта, Хърватската футболна асоциация получи резултатите от редовните тестове за COVID-19, които показаха, че членът на националния отбор Иван Перишич е положителен с вируса. Медицинският щаб на националния отбор изолира Иван от останалите членове на представителния тим и незабавно уведоми компетентните епидемиологични служби подробно за ситуацията, с доказателства за спазване на всички мерки за предпазване от разпространението на вируса“.

„Перишич ще прекара десет дни под карантина и в този период няма да участва в мачовете на Хърватия. Резултатите на всички останали членове на националния отбор са отрицателни. Представителният тим има полет от Пула до Копенхаген в 10:35, където ще изиграе двубоя си от осминафиналите на Европейското първенство срещу Испания в понеделник, 28 юни“, се казва в изявление на местната федерация.

Хърватия финишира втора в група D зад Англия, след като постигна победа над Шотландия с 3:1 в последния си двубой от груповата фаза.

Хърватия и Испания излизат един срещу друг в Копенхаген на 28 юни, понеделник, като срещата ще бъде излъчена по БНТ 1, БНТ 3 и bntnews.bg/sport.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3,38% е активността на кметските избори в Благоевград към 10.00 ч.
3,38% е активността на кметските избори в Благоевград към 10.00 ч.
Обмислят работното време на „синята зона“ за паркиране да се увеличи
Обмислят работното време на „синята зона“ за паркиране да се увеличи