НОВИНИ

Петър Ганев: Оценката на ръководството и на вярата в клуба се дава в отстъплението от стадиона

петър ганев оценката ръководството вярата клуба дава отстъпление стадиона
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:43, 09.11.2023
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев застана пред журналистите след края на Общото събрание в "синия" клуб, за да коментира какви са били обсъжданите теми.

Запитан дали някой от акционерите е споделил нещо оптимистично за бъдещето на тима, Ганев беше лаконичен:

"Аз не чух такова нещо. Беше казано, че Боримиров вече не е временен изпълнителен директор, а се справя чудесно. Аз не споделям това мнение. Каза се още, че остава за постоянно", заяви Петър Ганев на тръгване от Сектор „А“ на стадион „Георги Аспарухов“.

Ганев, който беше освободен като член на Надзорния съвет в началото на годината отправи и своите критики към настоящото ръководство на "сините".

"Аз лично не виждам какъв ход да предприема. Привържениците трябва да кажат своето мнение. Ако продължаваме да стоим в будна кома, ще се случи това, което се случва вече 10 години. Към ноември отпадане от всякакви възможности за титла. Ще видим докъде ще се представим за Купата, след което и почти никакъв шанс за голям трансфер, който да ни помогне да си изчистим дълга. Това направи Мъри. Мъри направи така, че на терена да играят играчи, при трансфери на които можем да ударим цялата главница и тя да изчезне. Шест месеца това е абсолютно невъзможно. Абсолютно невъзможно е да продадем играч, който да погаси значителна част от дълга към НАП", коментира той.

Бившият участник в Надзорния съвет на Левски отговори и на въпроса дали ще разкрие какво се е случило по време на Общото събрание.

"Нека Наско Сираков отговори на този въпрос. Не е моята роля да казвам какво се е случило на Общото събрание. В момента не съм в някакви управителни органи. Най-вероятно до края на деня няма да получите по-детайлна информация от управляващите клуба, но нека да видим. Надявам се някой да излезе и да говори", заяви Ганев.

Накрая той сподели, че оценката на феновете за настоящото ръководство се вижда в отстъплението на хората от стадиона.

"Оценката на ръководството и на вярата в клуба се дава в отстъплението от стадиона. Виждаме го по брой продадени абонаментни карти, по посещение на стадиона. Имахме мач с отбор, който бе на първо или второ място, на мач със затворен Сектор Б и този мач не беше разпродаден при хубаво време. Помните миналата година, когато имаше вяра в този отбор, колко пъти беше разпродаден стадионът. Да, има сериозно отдръпване на публиката. Негодуванието се изразява в апатия. Върнахме се в тези 10 години, в които хората, които обичат клуба, бяха далече от стадиона. Единственият успех е броят продадени фланелки, които знаете защо дойде. Точно за това работихме всички – да има договор с голяма фирма, знаейки, че фланелката ще бъде харесвана и купувана. Това беше единственият успех, който отдавна бе заложен, бе очакван и се случи", завърши Петър Ганев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1,1 млрд. лв. повече в бюджета на НЗОК - вижте планираното разпределение на парите за здраве
Над 1,1 млрд. лв. повече в бюджета на НЗОК - вижте планираното разпределение на парите за здраве
Пилотът Николай Калайджиев ще направи официален опит за поставяне на четвъртия си световен рекорд
Пилотът Николай Калайджиев ще направи официален опит за поставяне на четвъртия си световен рекорд