НОВИНИ

Петър Касабов: Момичетата заслужават да извоюват най-доброто в Токио (СНИМКИ)

петър касабов момичетата заслужават извоюват доброто токио снимки
Снимка: БФ Борба, Костадин Андонов
bnt avatar logo
от БНТ
11:53, 16.07.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

"Трудно ще бъде, но сме доказани характери в трудните моменти", заяви селекционерът на женския ни национален отбор по борба Петър Касабов, преди заминаването на тима за олимпийските игри в Токио.

Наставникът замина със 7 момичета за Окаяма, където олимпийските ни състезателки Миглена Селишка, Евелина Николова, Тайбе Юсеин и Мими Христова ще имат последен лагер. С тях пътуват още Фатме Шабан, София Георгиева и Мария Оряшкова, които ще бъдат спаринг партньорки на момичетата.

На 26 юли квартетът ще влезе в Олимпийското село, а схватките в борбата започват на 2 август.

"Емоционално момичета са добре, щастливи са. Самият факт, че попаднаха сред 16-те на игрите в Токио е голям успех. Всяка една от състезателките имаше тежки моменти, успяха да ги преодолеят и да заслужат мястото си на олимпийските игри. Тайбе Юсеин вече е добре и психически, и физически след травмата. Остава да изчистим някои детайли", сподели Касабов пред медиите.

По традиция олимпийските ни състезатели бяха изпратени с лъвчета за късмет от Българския олимпийски комитет (БОК), получиха и трикольора.

Знамето бе предадено от ръцете на Касабов за съхранение в тези на доктора на националния отбор Стефан Стругаров, който е с най-голям стаж в олимпийската ни делегация. От 2004 г. той няма пропуснати олимпийски игри, като и на тези ще бъде главен лагер на цялата ни делегация.

Снимки: БФ Борба, Костадин Андонов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строежът на "Златен век" може да продължи, потвърди ВАС
Строежът на "Златен век" може да продължи, потвърди ВАС
Братя Цоневи преподписаха с Левски
Братя Цоневи преподписаха с Левски