НОВИНИ

Петър Величков: Може да има два конгреса

петър величков два конгреса
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:34, 08.09.2021
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Членът на Изпълкома на Българския футболен съюз Петър Величков заяви, че чисто от юридическа гледна точка може да има два Конгреса на футболната ни централа - първият на 12 октомври тази година, а вторият на 18 март догодина.

По обед Софийски градски съд насрочи конгрес на Българския футболен съюз на 12 октомври, на база искане на минимум 1/3 от клубовете, които се подписаха под инициираната от екипа на Димитър Бербатов подписка за свикването на Извънреден конгрес.

Малко след това Изпълкомът на футболната ни централа реши редовният конгрес на Българския футболен съюз да се състои на 18 март догодина.

За момента не е ясно как решението на СГС и на Изпълкома на БФС ще се съвместят и дали ще се проведат два конгреса в рамките на няколко месеца.

"От юридическа гледна точка може да има два конгреса. Съдът би трябвало да се е произнесъл и според устава и закона, БФС трябва да го организира. Ако не го организира, вероятно клубовете ще го организират сами. Предното заседание не беше легитимно свикано. Необходимо беше моето присъствие там, за да може да бъде свикан този конгрес на 18 март. Днес аз гласувах против поради причината, че има вече свикан конгрес и той трябва да се проведе на 12 октомври 2021 г. Според мен ще се проведе този Конгрес, който вече е насрочен. Съдбата на следващия Конгрес не мога да кажа каква ще е. Това решение на съда узаконява волята на повече от 1/3 от футболните клубове, които искаха да има Конгрес", заяви Величков на излизане от Националната футболна база в Бояна.

"В този Изпълком всеки един от нас е сериозен човек. Не очаквайте да ви кажа сензации, разправии и караници. Тонът винаги е бил уважителен. Всеки е тръгнал по свой собствен път. Поздравихме се с г-н Михайлов. Не сме се прегръщали, не сме се целували. Там стоят сериозни хора. Големият проблем е, че ние не успяхме да изградим добра симбиоза, за да работим и да допринесем повече за българския футбол. Пропуснати бяха много възможности, не изключвам себе си. Тръгнал съм по някакъв път, знам, че има какво да се направи. Дано следващият Изпълком да бъде по-продуктивен", добави още Величков.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Представители на заведения и хотелиери излязоха на протест заради ковид мерките
Представители на заведения и хотелиери излязоха на протест заради ковид мерките
Лекарска грешка е причината за смъртта на починалите родилка и бебе в Благоевград
Лекарска грешка е причината за смъртта на починалите родилка и бебе в Благоевград