НОВИНИ

Петър Зехтински пред БНТ: Марибор е опитен отбор, надявам се на добър резултат (ВИДЕО)

Ботев Пловдив ще се изправи срещу словенския Марибор в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив тази вечер от 21:00 часа.

Петър Зехтински
bnt avatar logo
от БНТ
17:55, 11.07.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Ботев Пловдив ще се изправи срещу словенския Марибор в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив тази вечер от 21:00 часа, като по трибуните се очаква да има близо 18 000 зрители. Пред БНТ очакванията си за предстоящата среща коментира легендата на „канарчетата“ Петър Зехтински.

„Мечтата се изпълни. Такъв красив стадион едва ли има някъде другаде в България. Това е голямо богатство. Това беше мечтата на цяло поколение. Тези момчета (сегашните футболисти) са големи късметлии. Стадионът е красавец. Само си представям какво ще е като ревне публиката. Щастлив съм, че ще имам възможност тази вечер да гледам мача с Марибор. Изправяме се срещу сериозен отбор, опитен европейски участник. Надявам се на добър резултат“, коментира Зехтински.

„Нашето поколение играехме на стадион „Пловдив“. Допуснахме две загуби в Европа – една срещу Херта и една срещу Гьотеборг. Знаменитите победи от онова време са срещу Байерн Мюнхен и Барселона“, припомни Зехтински.

„Сегашният отбор на Ботев ми напомня на отбора от 1967-ма година, който също беше много силен на контраатака. Много съм щастлив, че в нашите редици има играч като Ивелин Попов. Той знае как да надъха отбора. Аз му имам пълно доверие. Преди 2-3 месеца ме покани на базата в „Коматево“ и ми подари негова фланелка с надпис. Напълни ми душата с този жест. За мен това е голяма чест“, каза Зехтински.

Подробности вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиниха полицая, бил момче пред бар, защитата с коренно различна версия за случая
Обвиниха полицая, бил момче пред бар, защитата с коренно различна версия за случая
Юсуф Фофана и Милан си стиснаха ръцете
Юсуф Фофана и Милан си стиснаха ръцете