НОВИНИ

Война на сайтове: ДПС се разцепи и в интернет

Алтернативният домейн съществува поне от началото на годината

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
16:48, 11.07.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Война на сайтове - часове след като на официалната страница на ДПС изчезна разделът с информацията за ръководството на партията, в мрежата се появи алтернативен сайт.

Докато на оригиналния фокусът на заглавната страница е върху Ахмед Доган, на алтернативния основно присъства информация за Делян Пеевски.

Почти идентични, но не съвсем. Новият алтернативен сайт копира съдържанието и структурата на официалния, с едно изключение - на основната страница героят е Пеевски.

Тази сутрин познатият сайт на ДПС dps.bg осъмна без доскоро публикуваните там новини за дейността на председателя, за чиято оставка призовава Доган. Вместо това видим е неговият призив.

И на двата сайта в разделите "Председател", "Централен съвет" и "Централно оперативно бюро" на ДПС тъжно човече казва, че страниците не съществуват.

Малко след 17.00 часа официалният сайт на ДПС блокира за кратко, след което новините за Пеевски отново замениха призива на Ахмед Доган за оставка. Така двата сайта вече са с идентично съдържание.

Интересно е, че домейнът на алтернативния сайт dpsbg.eu е бил засечен за пръв път от безплатния цифров архив на интернет Wayback machine още през януари тази година.


Малко след 17 часа официалният сайт блокира за кратко, след което новините за Пеевски отново замениха призива на Ахмед Доган за оставка. Така двата сайта вече са с идентично съдържание.

Разделението в партията може да се проследи и през имейлите, които достигаха до медиите в последните дни от двата лагера на ДПС.

Доган и депутатите зад него изпращаха съобщенията си през два имейла "DPS Dogan" dogandps@gmail.com и "DPS 17" dps17.press@gmail.com. Екипът на Делян Пеевски използва "Presscentar Dps" presscentar.dps@gmail.com.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва ремонт на базата за медицински хеликоптери край Сливен
Започва ремонт на базата за медицински хеликоптери край Сливен
Юрген Клоп получи предложение да води национален отбор
Юрген Клоп получи предложение да води национален отбор