НОВИНИ

Ще бъдат ли предоговорени условията на договора с "Боташ"?

Николай Минков
от Николай Минков
12:24, 11.07.2024
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Приключи изслушването на енергийния министър Владимир Малинов по ключови теми, свързани с енергийната сигурност на страната, диверсификацията и гарантирането на газовите доставки - разширяването на газохранилището "Чирен", за изграждане на вертикалния газов коридор. Най-важната тема беше тази за договора с "Боташ". Поради чувствителна търговска информация министърът пожела темата да бъде дискутирана при закрити врата. Това предложение обаче беше отхвърлено и така енергийният министър беше изслушан по време на откритото заседание. Поради това той спести доста информация, която вълнуваше депутатите.

Най-важната новина е тази, че на 4 юли "Булгаргаз" е изпратил писмо на турската страна с проект за предоговаряне на договора с "Боташ".

"На 27 април 2024 г. по моя инициатива беше проведена среща с министъра на енергетиката на република Турция, в която участваха представители на "Булгаргаз" и турската енергийна компания "Боташ". В рамките на срещата запознах колегите с приетото от НС решение и изразих своята позиция относно необходимостта от предоговаряне на споразумението между двете компании", заяви от трибуната на НС Малинов.

Вижте повече в прякото включване на Николай Минков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СОС сменя ръководствата на 6 общински дружества?
СОС сменя ръководствата на 6 общински дружества?
Спортни новини 11.07.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 11.07.2024 г., 12:20 ч.