НОВИНИ

Петиция спря отнемане на средства за ремонт на училище в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
16:07, 14.05.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Регионални

Недоволни родители с плакати в ръце посрещнаха тази сутрин ръководството на община Пловдив преди сесията на Общинския съвет.

Причината - една от точките в дневния ред, която предвиждаше част от средствата за проектиране на нова сграда на Хуманитарната гимназия „Свети свети Кирил и Методий“ да бъдат пренасочени за доизграждане на булевард „Северен“.

От общината обявиха, че това се налага заради извънредната ситуация, в която се намира страната и липсата на приходи, но обновяването на гимназията остава приоритет. След бурни дебати по време на сесията точката не беше приета, но родителите бяха категорични, че ще продължат борбата за реставрация на сградата на училището, която е паметник на културата.

Елена Кючукова - родител: Ние повече от две години се борим за реставрация на старата ни сграда, която, както ви казах, е на 170 години и имаме документ от Министерството на културата, че е опасна за здравето на децата.

Стефан Стоянова - заместник-кмет „Образование“ - Oбщина Пловдив: Щом обектът е в бюджетната програма на Пловдив, значи той е приоритет. Съвсем скоро ще обявим процедури за екипи, които трябва да направят технически проекти за двете училища и до края на годината имаме огромни шансове да е започнала работа и да бъдат
платени аванси.

Автор: Галена Паскова, Стоян Станчев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родни хакери точили пари чрез Team Viewer. Трима прали пари, купили си скъпи коли
Родни хакери точили пари чрез Team Viewer. Трима прали пари, купили си скъпи коли
Съхнат иглолистни гори в Благоевградско
Съхнат иглолистни гори в Благоевградско