НОВИНИ

Мебелните фирми в Русе търпят финансови загуби

bnt avatar logo
от БНТ
15:55, 14.05.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Бизнес

Мебелната промишленост е сред най-потърпевшите от икономическата криза заради пандемията с коронавируса и трудно ще се възстанови. Десетки мебелни фирми в Русе бяха принудени да спрат производството си. Голяма част от тях кандидатстват по мярката 60/40, за да съживят бизнеса си.

Само в тази фирма за производство на тръбна мебел загубите за април са 250 000 лева. Преди пандемията тук са работили 400 души, но ръководството е било принудено да изпрати на борсата повече от половината.

Нина Крушева – управител на мебелна фирма: В април като цяло преустановихме изцяло дейността си, защото складовете ни бяха препълнени със стока, поръчките ни бяха канселирани – ние работим изцяло за износ за един голям клиент.

В момента фирмата започва бавно да възстановява дейността си и да наема обратно съкратените работници.

Мая Бърденска: Месец и половина бях на борсата и после ми се обадиха и ме върнаха пак на работа. Аз съм с две малки деца.

Любомир Ангелов – началник производство: Трудно се възстановява нещо, което е спряло, поради простата причина, че за всяка една техника престоят би довел до проблеми.

Фирмата е кандидатствала и чака одобрение по мярката 60/40, но смята, че тя е трябвало да бъде обявена по-рано и да е 80 на 20.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съхнат иглолистни гори в Благоевградско
Съхнат иглолистни гори в Благоевградско
Големият български поет Георги Белев почина от коронавирус в Ню Йорк
Големият български поет Георги Белев почина от коронавирус в Ню Йорк