НОВИНИ

Петима са обвинени за разпространение на наркотици във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
17:08, 18.03.2023 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Повдигнаха обвинения на петимата задържани при проведената вчера във Варна специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението. Те са за ръководене и участие в организирана престъпна група с цел държане и разпространение на високорискови наркотични вещества. Двама от задържаните са непълнолетни.

Четирима от задържаните са били хванати в момент на сделка. Трябвало е да изтъргуват близо един килограм метамфетамини. Петият пък е бил арестуван на автомагистрала "Хемус" в района на Нови Пазар.

"При последвалите претърсвания на 6 адреса и 3 автомобила в град Варна и град София са намерени допълнително количества кокаин, хероин, амфетамин, метамфетамин, марихуана, гриндери, електронни везни и сумата от 600 лева", каза старши комисар Атанас Михов, директор на ОД на МВР-Варна.

При влизането на полицаите в едно от жилищата единият от задържаните се е опитал да се отърве от чантата, в която са били наркотиците като я е хвърлил на покрива на къщата.

"Групата е наблюдавана в продължение на около два месеца и са използвани всички предвидени в закона методи и средства", заяви Михов.

След проведената специализирана полицейска операция петимата задържани са обвинени в ръководене и участие в организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици.

"Двама от тях са непълнолетни и спрямо тях е взета мярка за неотклонение под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая. Един от тях е неосъждан и спрямо него е взета мярка за неотклонение парична гаранция. Двама от тях са осъждани-единия е действал при условията на опасен рецидив и те са задържани за 72 часа", заяви Радослав Лазаров, говорител на Окръжна прокуратура-Варна.

По време на обиските е открит списък с имена, ЕГН-та и адреси. Задържано е едно лице за 24 часа за съмнение за купуване на гласове. Материалите за този арест ще бъдат извадени от полицейската разработка за разпространение на наркотици и ще бъдат предадени на Районна прокуратура.

Автор: Нивелина Няголова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Ганев е новият президент на Балканската волейболна асоциация
Любомир Ганев е новият президент на Балканската волейболна асоциация
Ивайло Петев: Можем да спечелим титлата, всичко зависи от нас
Ивайло Петев: Можем да спечелим титлата, всичко зависи от нас