НОВИНИ

ПФК Левски подкрепи своите привърженици след ексцесиите в Северна Македония

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:02, 28.07.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
пфк левски готви голямо събитие повод 106 рожден ден
Слушай новината

Ръководството на ПФК Левски излезе с позиция на клубния сайт, в която изказа подкрепата си към феновете на тима, които бяха част от инцидентите в Скопие по време на снощния двубой срещу местния Шкупи в турнира Лига на конференциите.

От "Синия клуб" увериха, че са в непрестанен контакт с посланика на България в Република Северна Македония Ангел Ангелов и консула Георги Христов, които са съдействали за осигуряването на защита на задържаните български привърженици, част от които бяха освободени по-рано днес.

В същото време от Левски разкриха, че оказват пълно съдействие за прибирането на нашите сънародници у нас и освен това са информирали местните органи на реда и представителите на УЕФА за провокациите от страна на организаторите на срещата.

Ето я и цялата позиция на ПФК Левски:

ПФК Левски изказва своята подкрепа към всички привърженици, засегнати при инцидентите в Скопие. Клубът е в непрестанен контакт с посланика на България в столицата на Република Северна Македония, представителите на българската полиция, които пътуваха с делегацията на Левски и оказва пълно съдействие за прибирането на задържаните наши сънародници в България.

Веднага след инцидентите на стадиона в Скопие и задържането на наши привърженици са предприети мерки от клуба и посолството на Република България в Скопие в лицето на посланика Ангел Ангелов и консула Георги Христов, те да бъдат защитени и да им бъде осигурено необходимото отношение.

Всички сигнали за провокации от страна на организаторите на срещата преди и по време на мача с ФК Шкупи са предадени на местните органи, както и на представителите на УЕФА отговорни за нормалното провеждане на футболния двубой на стадион "Тодор Проески" в Скопие.

ПФК Левски изказва своите най-искрени благодарности на всички, които застанаха до отбора и подкрепяха непрестанно "сините", въпреки провокациите и негостоприемното отношение към тях преди и по време на срещата в столицата на Република Северна Македония.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна катастрофа на АМ "Тракия"
Поредна катастрофа на АМ "Тракия"
ЦСКА отне капитанската лента от Иван Турицов
ЦСКА отне капитанската лента от Иван Турицов