НОВИНИ

Пиронкова излиза срещу Серина Уилямс на 1/4-финалите в Мелбърн

пиронкова излиза серина уилямс финалите мелбърн
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 01.02.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Цветана Пиронкова срещу Серина Уилямс. Най-добрата българска тенисистка ще се изправи срещу носителката на 23 титли от Големия шлем в осминафиналите на подгряващия турнир за Australian Open в Мелбърн. Пиронкова се класира за трeтия кръг след успех срещу Дона Векич с 2:1 сета.

Трудна, но сладка победа в трисетова драма успя да постигне Цветана Пиронкова над световната номер 32. Агресията и динамиката на Векич в първия сет изненадаха българката и в крайна сметка Цвети успя да запише на сметката си само откриващия гейм. Втората част отново не започна обещаващо за Пиронкова, след като Векич успя да вземе първите два гейма на нула.

Обратът настъпи в третия след пробив за българката, която макар и трудно успя да затвори сета след 6-4. В последната част играта на Векич стана по-колеблива, което позволи на Пиронкова да се поздрави с петата си победа над тази съперничка.

В четвъртфиналите на турнира на пътя на Цвети отново застава Серина Уилямс, която по-рано днес преодоля представителката на домакините от Австралия Дария Гаврилова след 6:1 и 6:4. Двете тенисистки са се срещали на корта общо 6 пъти, като единствено при последния двубой на Ролан Гарос през есента Пиронкова записа успех, след като Серина Уилямс се отказа заради контузия.

Още спорт четете на bntsport.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фирма получи 90 стотинки финансова помощ за COVID-19
Фирма получи 90 стотинки финансова помощ за COVID-19
Дуплантис и Лавийени със скокове над 6 м в зала
Дуплантис и Лавийени със скокове над 6 м в зала