НОВИНИ

Пиронкова се изправя срещу Серина Уилямс в 19:00 часа

пиронкова изправя серина уилямс 1900 часа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 09.09.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Цветана Пиронкова се изправя днес срещу американката Серина Уилямс от 19:00 часа българско време в мач от четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ. Най-добрата ни българска ракета Цветана Пиронкова се завърна триумфално в големия тенис, след като прекъсна за 3 години поради майчинство.

Пиронкова постигна четири поредни победи, включително над бившата номер 1 в света Гарбине Мугуруса, за да достигне до четвъртфиналите на US Open за първи път в кариерата си.

Днес тя ще има тежката задача да се изправи срещу третата поставена в схемата и фаворитка за титлата Серина Уилямс. Това ще бъде пети мач между двете, като до момента Цвети няма успех срещу американката.

На "US Open" пловдивчанката привлече вниманието на световните специалисти, които не спират да я хвалят за блестящото представяне. Тази вечер на тенис корт "Локомотив" в Пловдив от 19 часа любителите на тениса ще застанат пред голям екран, за да гледат заедно двубоя на Цвети Пиронкова и Серина Уилямс.

За българския успех, постигнат до момента като глътка въздух, разговаряхме в студиото на "Денят започва" с Марияна Ненова, член на УС на Българската федерация по тенис. Вижте!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България U21 взе реванш от Сърбия U21 и запази шансове за класиране на Евро 2021
България U21 взе реванш от Сърбия U21 и запази шансове за класиране на Евро 2021
Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов напуска ГЕРБ
Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов напуска ГЕРБ