НОВИНИ

Пиян и дрогиран блъсна 14-годишен велосипедист, момчето е с опасност за живота

bnt avatar logo
от БНТ
10:49, 12.11.2022 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

14-годишно момче е с опасност за живота след като беше блъснато от пиян и дрогиран шофьор в село Бузовград, Казанлъшко.

Пътнотранспортното произшествие е станало снощи, когато автомобил е помел момчето, престояващо с колелото си на пътния банкет. Шофьорът на автомобила е напуснал местопроизшествието и се е укрил.

"В момента, в който са тръгнали да се прибират, виждат кола, която по тяхна преценка се движи с превишена скорост, блъска застаналото в началото на банкета 14-годишно пострадало дете. Детето изхвърча на няколко метра извън мястото, където е стояло и в момента е в тежко здравословно състояние с опасност за живота", заяви Татяна Димитрова - районен прокурор на Казанлък.

В резултат на незабавните оперативно-издирвателни действия на полицейските служители са установени водачът – 57-годишен мъж, и лекият автомобил.

Мъжът е открит в дома си в съседното село Розово. Тестван е за употреба на алкохол и наркотични вещества, отчетен е резултат 1,38 промила и наличие на наркотично вещество.

Той е задържан за момента за 24 часа. Предстои прокуратурата да го задържи за 72 часа и да поиска постоянния му арест. Наказанието, което го грози е затвор от 1 до 6 години.

Подробности вижте във включването на Десислава Петкова.

След инцидента главният прокурор Иван Гешев за пореден път призова за законодателни промени, които да позволяват на прокуратурата да отнема превозните средства на пияните и дрогирани шофьори и да се прецизират престъпните състави за умишлено причиняване на смърт и телесни повреди от такива извършители.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Играч на Ботев Пд беше опериран в Испания
Играч на Ботев Пд беше опериран в Испания
Росен Барчовски привика по спешност Николай Маринов в националния отбор
Росен Барчовски привика по спешност Николай Маринов в националния отбор