НОВИНИ

Пламен Моллов не се яви за изслушване в Комисията за борба с корупцията

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:25, 14.06.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Пламен Моллов не се яви за изслушване в Комисията за борба с корупцията в Народното събрание за изтеклия запис по казуса "Капитан Андреево".

От няколко дни телефоните му са изключени. От комисията са изпратили писмо до университета в Пловдив, където Моллов преподава със запитване. От там са отговорили, че от вчера Пламен Моллов е в отпуск до края на юни.

В комисията не се яви и директорът на Агенцията по храните професор Даскалов, тъй като е на служебна командировка в чужбина.

"Разбрах вчера, че рязко, изведнъж е излязъл в отпуска, но това не е оправдание, тъй като по Конституция чл. 80 казва, че всички граждани са длъжни да оказват съдействие и да се явяват на комисиите към Народното събрание. Това е задължение не по закон, а по Конституция. Въпреки това се съмнявам че г-н Моллов ще се яви. При положение, че се беше появил в един запис да предлага "документи", най-вероятно се притеснява от въпросите, които ще му зададем и съответно последствията, които биха произлезли от тези негови действия", заяви Константин Бачийски, депутат от ПП.

Относно защо това не е предадено на прокуратурата, той заяви, че за разговора са информирани ГДБОП и другите служби. След събиране на достатъчно доказателства случаят ще бъде предаден на прокуратурата.

Вижте още в прякото включване на репортера Зоя Велинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седмокласниците писаха преразказ върху творбата "Талисманът" на Красимир Бачков
Седмокласниците писаха преразказ върху творбата "Талисманът" на Красимир Бачков
Отварят прохода "Петрохан" за леки автомобили до края на деня?
Отварят прохода "Петрохан" за леки автомобили до края на деня?