НОВИНИ

Пламен Николов пред БНТ: Следват избори до дупка

пламен николов бнт
bnt avatar logo
от БНТ
19:23, 10.08.2021 (обновена)
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Решението дойде съвсем естествено, след всичко, което се случи. Чувствам се разочарован за всички останали хора, за избирателите, не само наши, за всички останали в цялата страна, които възлагаха тази идея на "Има такъв народ" - този път да се сформира правителство наистина. Голяма отговорност, която се стовари върху нас. Това коментира пред БНТ Пламен Николов, който оттегли кандидатурата си за министър-председател.

Слави Трифонов: Ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет. Отиваме на нови избори

"Разочаровахме хората, че не можахме да осъществим идеята на тази сграда да направим единение, точно, когато е най-нужно на нашата страна. Планът за възстановяване вероятно ще бъде отложен, всичко, свързано с COVID кризата, приемането на новата бюджетна рамка, без която няма да можем да си мечтаем за увеличение на пенсиите. Разочарован съм не в личен план, разочарован съм за страната ни", заяви Пламен Николов.

Ива Митева: Няма да има гласуване на проектокабинета на ИТН

Относно евентуално оттегляне на кандидатурата на Петър Илиев за вътрешен министър, Пламен Николов коментира:

"Ние сме отбор, аз имам чудесни впечатления от г-н Илиев, не мога да коментирам нито неговия личен живот, нито неговите научни трудове. Не съм компетентен в тази сфера. Ако цената на този компромис е била личността на г-н Петър Илиев да не присъства в това правителство, мисля, че това ще бъде подвеждащ аргумент, защото едва ли това е основната причина. Следват избори до дупка и отново патова ситуация. Притеснява ме, че ще разочароваме хората с нашето поведение, всички български избиратели, но това ще консолидира нашите".

По думите му "Има такъв народ" са направили всички експертни срещи, които са зависели от тях.

"Направихме дори невъзможното, постигнахме компромиси по политики, където не сме мислили, че това е възможно. В лично качество направих абсолютно всичко, което зависеше от мен", допълни Пламен Николов и поясни, че някои медии са водили разрушителна кампания срещу него.

"Изпадна се в доста нездраво любопитство по отношение на моята скромна личност - на семейството ми, на децата ми, което не беше нужно. Разбирам, че живеем в балкански условия, но все пак нали се стремим да бъдем европейци", каза още Николов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мика Зайкова: И Исус Христос да бяхме предложили, пак щяха да му намерят маана, че баща му е евреин
Мика Зайкова: И Исус Христос да бяхме предложили, пак щяха да му намерят маана, че баща му е евреин
Кристиан Ериксен подкрепи 9-годишно момиче преди сърдечна операция
Кристиан Ериксен подкрепи 9-годишно момиче преди сърдечна операция