НОВИНИ

Пламен Николов: Продължаваме преговорите за правителство

пламен николов продължаваме преговорите правителство
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:18, 05.08.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Нова серия разговори между "Има такъв народ" и другите парламентарно представени партии, от които се търси подкрепа за съставяне на правителство. За това съобщи кандидат-премиерът от партията на Слави Трифонов Пламен Николов в кулоарите на Народното събрание.

Той не отговори къде се водят преговорите и беше лаконичен: Да, продължаваме, те вървят в момента.

Николов не посочи дали първата политическа сила, която получи проучвателен мандат от държавния глава, ще го върне изпълнен днес, за което намекна при едно от предходните си изказвания и подчерта: Утре е последният конституционен срок, а след това допълни: Когато постигнем абсолютно всички договорки.

Според него предстои да се разбере дали останалите партии са склонни да дадат подкрепата си без писмено споразумение, каквото от ИТН не желаят да подписват.

Законовият срок приключва утре, ние спазваме процедурата, потвърди депутатът от партията Станислав Балабанов.

Не сме затворили вратата към никого. Ако имат желание, ние сме свободни да продължим да разговаряме както с "Демократична България", така с "Изправи се БГ! Ние идваме!". Ако БСП имат някакви въпроси, ще им бъде отговорено, допълни още той и припомни, че от партията му са постигнали почти пълно припокриване по темите с останалите формации, с които са водени разговори.

Чакаме да се лишат всички от емоциите си и да постъпят практично, това е най-важното. Надяваме се да има кабинет, защото е изключително важно, от тях зависи, каза още Балабанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Педро Пичардо донесе пето олимпийско злато в историята на Португалия
Педро Пичардо донесе пето олимпийско злато в историята на Португалия
Силна подиум тренировка за Боряна Калейн и Катрин Тасева
Силна подиум тренировка за Боряна Калейн и Катрин Тасева