НОВИНИ

Пловдив се готви за домакинството си на баскетболния турнир в памет на Пенка Стоянова (ВИДЕО)

Турнирът се провежда за първи път, но организаторите обещават той да се превърне в традиционен, защото хората не трябва да забравят постигнатото от голямата ни баскетболистка.

Пенка Стоянова
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 20.09.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболният Локомотив Пловдив ще бъде домакин на международен турнир в памет на най-успешната баскетболистка на Пловдив - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои този уикенд в зала "Сила".

Турнирът се провежда за първи път, но организаторите обещават той да се превърне в традиционен, защото хората не трябва да забравят постигнатото от Стоянова. Тя е пример за много хора не само с постиженията си, но и преди всичко като човек. В това ни уверява председателят на клуба Евелин Парасков, който прави първите си стъпки в този спорт именно под ръководството на голямата ни баскетболистка, като негов треньор.

"Тя е оставила голяма следа в българския спорт, която ние не искаме да избледнява и именно заради това държим на дългосрочност на нашия турнир и той да бъде ежегодишен", заяви Парасков пред БНТ.

Пенка Стоянова е примата на българския баскетбол. Тя е в основата на най-големите успехи за България и се явява като връзка между двете ни най-талантливи и успешни поколения, спечелили медали за родината ни на два олимпийски форума - Монреал '76 и Москва '80.

Но най-голямото ѝ постижение е нейната дъщеря - Теодора.

"Чест е за мен като дъщеря на една велика спортистка да бъде организиран баскетболен турнир на името на Пенка Стоянова в град Пловдив. Много се радвам, че точно БК Локомотив Пловдив, с тенденция да работят с подрастващи и детски градини, точно тя е вдъхновение и идол на клуба за сбъдване на мечтите си", сподели тя.

Вижте целия материал във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Микел Артета: Мисля, че сме готови за сблъсъка с Манчестър Сити
Микел Артета: Мисля, че сме готови за сблъсъка с Манчестър Сити
Експерт: Америций има широко приложение, опасен е ако попадне в организма
Експерт: Америций има широко приложение, опасен е ако попадне в организма