НОВИНИ

Плувкинята, която припадна в басейна на Световното в Будапеша, бе извадена от отборната надпревара в синхронното плуване

треньор извади плувкиня изгубила съзнание спасителите световното отзовали
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:45, 24.06.2022
Чете се за: 01:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Американската състезателка по синхронно плуване Анита Алварес, която бе драматично спасена от дъното на басейна, след като припадна по време на индивидуалното си съчетание, бе извадена от отборната надпревара днес по молба на Международната федерация по плуване (ФИНА).

„Това беше решение, което ФИНА бе взела. По мое мнение, тя можеше да участва, убедена съм в това“, коментира лекарят на американския тим по синхронно плуване Селина Ша, която категорично не бе съгласна с решението на Федерацията. Тя беше въвлечена в изследване в петък сутринта. „Осигурих всички медицински доказателства от Анита. Не съм наясно с процеса им за взимане на решения“, добави медицинското лице.

Припомняме, че Алварес загуби съзнание и попадна на дъното в края на индивидуалното ѝ съчетание в сряда, като бе спасена от бързата реакция на своята треньорка Андреа Фуентес.

Американката бе в списъка с участници в отборната надпревара днес, когато малко преди началото на състезанието бе заменена в тима от осем жени от Чан Идзин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Буяр Османи отказа да коментира решението на НС преди да види окончателния текст от гласуването
Буяр Османи отказа да коментира решението на НС преди да види окончателния текст от гласуването
НС ще обсъди актуализацията на бюджета на 28 юни
НС ще обсъди актуализацията на бюджета на 28 юни