НОВИНИ

По-често слънчево през новата седмица

често слънчево новата седмица
bnt avatar logo
от БНТ
06:40, 01.08.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще са между 27° и 32°. Oблачността ще намалее и само на отделни места, главно в североизточните райони ще превали. Ще остане ветровито с временно силен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне.

По Черноморието около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над северното крайбрежие и на отделни места там ще превали. Ще остане ветровито с временно силен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток и ще отслабва. Максималните температури ще бъдат от 27° до 31°, температурата на морската вода е 26 - 27°, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънчево ще бъде сутринта и в планините. Около и след обяд и там ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 16°.

През следващите дни времето ще е предимно слънчево, с вероятност за изолирани краткотрайни валежи в следобедните часове. Вятърът ще отслабне и максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 28° и 33°. В петък вероятността за превалявания и гръмотевици се повишава.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С колко ще поскъпнат цените на водата и газа - КЕВР решава за поисканото увеличение от "Булгаргаз"
С колко ще поскъпнат цените на водата и газа - КЕВР решава за поисканото увеличение от "Булгаргаз"
Петър Хубчев: Ще търсим подобряване, имаме нужда от точки
Петър Хубчев: Ще търсим подобряване, имаме нужда от точки