НОВИНИ

По-хладно време днес, през уикенда се очакват температури до 39°

жега
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 18.07.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

По-хладно ще бъде днес с максимални температури по Черноморието и в Източна България, където ще бъде и ветровито, между 24° и 27°, в София - около 26°, в останалата част от страната - от 28° до 33°. В следобедните часове ще остане предимно слънчево, но ще има и райони с превалявания.

С продължаващото почти безвалежно време все повече се увеличават областите с голям, много голям и екстремален риск от възникване на пожари - утре вече в почти цялата страна, с изключение на планинските райони.

И утре вероятността за валежи е малка. Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 28° и 33°, в София - около 27°, в комбинация със слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, с умерен североизточен вятър . Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 23 - 26°, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Слънчево ще бъде и в планините, с повече облаци в следобедните часове, но почти без валежи.

Ще духа умерен, временно силен вятър от север североизток. Максималните температури в курортите ще са между 16 и 24 градуса.

И към времето в Европа. Рекордно високи температури се очакват на Британските острови. Опасно горещо ще бъде времето и в много райони на Франция, както и на Пиринеите, и Апенините.

Гореща вълна ще обхване и Балканите, но през втората половина на седмицата. Утре на полуострова ще бъде слънчево, а температурите съвсем слабо ще се повишат, в сравнение с днес.

И у нас през следващите дни температурите бавно ще се повишават и в края на седмицата максималните ще бъдат между 34° и 39°. Ще преобладава слънчево време с малка вероятност за следобедни превалявания.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гарет Бейл и Джорджо Киелини дебютираха в МЛС
Гарет Бейл и Джорджо Киелини дебютираха в МЛС
Левски разпродаде онлайн билетите за ПАОК за 20 минути
Левски разпродаде онлайн билетите за ПАОК за 20 минути